top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Hvordan har dem siste dagne vært?


God kveld folkens og her kommer en liten oppdatering på situasjonen her oppe da tydeligvis mange var undrende på hvordan vi har det.


Joda det går ganske greit og det går heldigvis fremover, i dag var det en regnfri dag og vi fikk lov til og vende tilbake til hjemmet som har vært under HARD medfart!


Vi kom ganske tidlig på dagen og hva som møtte oss er noe jeg aldri egentlig kunne forestille meg at var så ille, jada jeg har sett både bilder og video både på telefonen og tv men dette slo meg dypere en hva jeg selv trodde.


Det bærer preg av voldsomme krefter som har dundret ned gårdsplassen og inn i min families boliger, dem var allerede der når vi kom og det som møtte oss var en merkelig stillhet og en sorg som var så stor at du følte den på lang avstand!


Når vi kom var dem opptatt med og se og forstå skadene som har skjedd og det ble naturligvis masse snakk om denne uhyggelige natten og hva som faktisk skjedde, det ble store inntrykk og et klart resonnement over mange både små og store hendelser var umulig og danne ganske naturlig var dem alle i sjokk når du står kl 05:00 om morgen og får dette rett i husveggen!


Dem fikk takstmann på besøk som sku gå over skadene og se hva forsikringen dekker osv og det ble selvsagt et klart ja dere faller innenfor forsikringen da dette er en naturkatastrofe med skred, så mens vi var der fikk dem klarsignalet av takstmann om at dem kan starte opprydding og flytte hjem når det var klart. For dem får ikke flytte hjem før det er vei opp til huset som er påbudt for brann og helse!


Så svogeren kastet seg over telefonen og ringte Fagernes Anlegg som er et lokalt firma og dem ville ta dette på strak arm, så kanskje 20 min etter dem ble kontaktet så rullet det inn maskiner og folk som kastet seg over jobben og dere sku sett hvor fort ting ordner seg når dyktige folk er i arbeide!


Her starter dem opprydding av veien opp til min mor som videre går til Markus med fam.


Dyktige karer som gjør presisjons arbeide med stort maskineri!


Det er mange timer for og bli kvitt all jord som er kommet med raset.


Her ryddes gårdsplassen oppe hos Markus og veiforbindelse blir også dannet.


Det renner fortsatt vann i tunet men geolog kom og viste trygg bane hvor dette kunne ledes.


Så enden på visa i dag er ganske oppløftende dem har selvsagt fått noen vann inn i husene men ikke så mye at det ikke lett kan fikses, så i morgen skal vi bort og hjelpe dem med så mye vi kan. Og håpet er at i morgen kan dem flytte hjem og ta tilbake livene sine hjemme og få ryddet gården tilbake til sånn den var før været HANS kom og snudde livene på hodet.


Vi tok oss også opp og tittet på skadene på veien opp til Hovrud hvor det fortsatt sitter mange familier isolert.


Her har det løsnet og reist ufattelige mengder masse som endte nede i Heggelund.


Veien smalet inn og på et lengere strekke var den ca 1 meter bred.


Her er veien og terrenget i så dårlig befatning at det er usikkert på om den kan repareres.


Her er det lett synlig hvor ille tilstanden er.


Vi var også en tur innom hos naboen og tittet på hvordan det var der, raset som kom i Heggelund traff nabogården før det endte nede hos oss.


Ufattelige ødeleggelser, bildet gjør ikke rede for hvor ille det var her.


Her er det også stor usikkerhet rundt om veien kan bygges på ny.


Naboen hadde også utrolig flaks med hvordan denne natten endte, og at ingen liv gikk tapt er bare flaks så dette er noe vi vil huske ut livet. Vi håper alle kan få tilbake bruken av gård og grunn og ha trygghet i sitt hjem så fort som mulig.


Jeg kommer med mer info jevnlig fremover og over helga kommer det en oppdaterings video på kanalen så følg med :-)


Skrevet av: Arne Heggelund ( Games Of Tor )

579 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page